Hallo, Ik ben Amy Besselink.

Dierliefhebber in hart en nieren. Ik ben dan ook de gelukkige eigenaar en leider van mijn hele beestenbende thuis. (8 paarden, 3 honden en 3 katten)

Na mijn opleiding tot leerkracht beeldende vakken VO ben ik begonnen aan een zoektocht naar wat voor mij een passend beroep zou kunnen zijn.  Want al tijdens mijn studie bleek dat dit niet binnen het onderwijs zou gaan liggen.

Mijn passie voor paarden met gedragsproblematiek bracht mij naar de droombaan waarvan ik niet wist dat ik hem wilde. Vanuit dit voormalige werk als paraveterinair heb ik mij ontwikkeld tot holistisch therapeut voor en met dieren. Vanuit mijn eigen praktijk werk ik nog steeds in dit werkveld.

Daarnaast bleef echter ook de verbondenheid die ik voel met mensen en jongeren die vastlopen in de maatschappij. Ik heb daarom mijn focus verlegd naar werken binnen de jeugdzorg. Na 7 jaren als vaktherapeut werkzaam te zijn geweest met zowel kinderen als jongvolwassenen die te kampen hadden met allerlei soorten problematiek ben ik nu hier beland. Bij Senzai.

De affiniteit met de doelgroep als ervaringsdeskundige maar ook zeker vanuit mijn werkveld zorgde ervoor dat ik hier eind vorig jaar het team ben komen versterken.

Ik breng mijn ervaring als vaktherapeut mee, mijn vermogen om buiten de kaders te denken net als mijn frisse, analytische blik vanuit een ander werkveld gericht op lichaamsgerichte aanpak.

In de korte tijd dat ik nu hier werk ben ik al meerdere uitdagingen tegen gekomen voor mezelf.

Mooi toch denk ik dan. Dan kunnen we samen “in de leerkuil” want ik zeg altijd.

“nothing changes when you’re comfortable”