Oudercursus

Ouders van een hoogbegaafd kind hebben het niet altijd makkelijk met het opvoeden van hun kind(eren). Hoogbegaafde kinderen stellen veel vragen, zijn minder gevoelig voor autoriteit en hebben een ongekende nieuwsgierigheid. Dit zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat u als ouder(s) soms met de handen in het haar zit. Het kan fijn zijn om ervaringen met andere ouders van hoogbegaafde kinderen uit te wisselen. U voelt zich dan misschien minder alleen of ‘raar’ omdat uw kind bijvoorbeeld het woordje ‘nee’ niet zomaar accepteert terwijl uw omgeving zegt dat u niet zoveel moet uitleggen of gewoon streng moet zijn.

We houden 2 tot 3 keer per jaar oudercursussen voor ouders van peuters/kleuters, ouders van basisschoolleerlingen en ouders van pubers. De cursussen bestaan uit 3 avonden van 1,5u waarbij onder meer informatie gegeven wordt over hoogbegaafdheid, het opvoeden van een hoogbegaafd kind, hoogbegaafdheid op school, mindset en motivatie. Bij de oudercursus voor kleuters is een extra avond met informatie over de overstap naar groep 3 en eventueel versnellen. Binnen de cursus is er ruimte om met andere ouders van gedachten te wisselen en ervaringen te delen.

U kunt zich inschrijven voor een cursus via ons contactformulier of door ons een mail te sturen.

Hoogbegaafd?

Wilt u een indicatie of uw zoon en/of dochter hoogbegaafd is? Wij hebben een test ontwikkeld waarmee u hier snel inzicht in krijgt.

Wist u dat?!

De oudercursus bedoeld is voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

Ouders die je écht begrijpen!