Is mijn kind hoogbegaafd?

Het is voor ouders niet altijd makkelijk om te beoordelen of hun kind hoogbegaafd is. Om deze reden hebben we in samenwerking met H&G Onderwijs een indicatielijst hoogbegaafdheid ontwikkeld. Door het invullen van deze vragenlijst kunnen ouders een indicatie krijgen of hun zoon en/of dochter hoogbegaafd is.

Voor leerkrachten is de vragenlijst lastiger in te vullen omdat een deel van de vragen gericht zijn op de vroege ontwikkeling. U kunt ouders natuurlijk wel wijzen op het bestaan van de lijst of de lijst samen met ouders invullen.

Hoogbegaafd?

Wilt u een indicatie of uw zoon en/of dochter hoogbegaafd is? Wij hebben een test ontwikkeld waarmee u hier snel inzicht in krijgt.

Uitslag bespreken

Maak een afspraak met ons om de uitslag te bespreken. We hebben ook de mogelijkheid dit telefonisch of via Videobellen te doen.

U kunt de vragenlijst hoogbegaafdheid voor uw kind beantwoorden. Wanneer u de uitslag van de test wilt bespreken kunnen we een afspraak op onze praktijk in Brunssum maken. Als u niet in deze regio woont of niet langs kunt komen, is het mogelijk om een (video)bel afspraak in te plannen. Tijdens een afspraak bespreken we met u de uitslag van de vragenlijst en waarom het vermoeden bestaat dat uw zoon en/of dochter hoogbegaafd is of waarom dit niet het geval is. Vervolgens kunnen we u advies geven over verder te nemen stappen zoals het laten afnemen van een intelligentieonderzoek, aanpassingen in de schoolsituatie of mogelijk begeleiding.

Voor het maken van een afspraak kunt u mailen met info@senzai.nl.