Denktalent of Braintalent

Hallo JIJ!

Dit stukje informatie is speciaal voor kinderen. Uiteraard zullen ouders na het lezen hiervan, ook meer weten wat we doen in deze groep.

Denktalent of Braintalent: wat is dat eigenlijk en wie doen er dan mee? Misschien hebben jouw ouders je ingeschreven bij één van onze groepen en vinden je vader en/of moeder het vervolgens moeilijk uit te leggen waarom je mee gaat doen.

Nou, als je op school heel gemakkelijk alle opdrachten kunt maken, als je vaak geen uitleg nodig hebt en jij je misschien zelfs verveelt, is één van onze groepen mogelijk iets voor jou. Maar het kan ook zijn, dat je het moeilijk vindt om met bijvoorbeeld een reken- of taalopdracht te beginnen of dat je opeens heel boos of verdrietig wordt. Je begrijpt jezelf niet en je ouders en vrienden begrijpen je misschien al helemaal niet. Ook dan vind je een groep misschien fijn. Kinderen die naar ons toe komen, denken en voelen vaak anders.

In een groep van ongeveer 8 kinderen leer je omgaan met uitdagingen, leer je doorzetten, leer je dat je van proberen, soms zelfs fouten maken, slimmer wordt. De kinderen in deze groep zullen ongeveer even oud zijn. 10 keer kom jij naar Senzai en elke bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Je zult groepsopdrachten krijgen, maar ook taken die je alleen uitvoert. Je kunt in de groep ontdekken dat er meer kinderen zijn die sneller denken en soms gevoeliger reageren.

De activiteiten die we doen zijn iedere keer weer anders: bouwen met constructiemateriaal, creatieve projecten, verhalen schrijven maar ook bewegingsspellen, samen praten, spelen en ontspannen.

Hopelijk weet je nu iets meer over de groep. Heb je toch nog vragen, dan kun je ons een mailtje sturen. We zien en helpen je graag!

O ja, na iedere bijeenkomst, krijgen je ouders een mail met uitleg over de spellen, de verhalen of opdrachten die zijn gedaan. Op deze pagina zie je nog een stukje geschreven door één van de kinderen die heeft mee gedaan aan een Braintalentgroep.

Tot ziens bij Senzai!

Hallo,

Ik ben de schrijver van deze brief. Ik heb veel meegemaakt bij BrainTalent. Ik vond de activiteiten leuk, zoals bijvoorbeeld de Pokémon-quiz en de ‘egg- chalange’. We hebben dingen alleen gedaan en samen. Ik heb geleerd dat ik kan doorzetten ook al is het moeilijk.