Vooruit in Hoogbegaafdheid

Op deze cursusdag in Zuid-limburg (Brunssum) wordt door professionals op het gebied van hoogbegaafdheid uitleg gegeven over het (h)erkennen van een hoogbegaafd kind en jongeren, welke (zorg)vraag heeft deze doelgroep en hoe kan de jeugdprofessional binnen het gezinssysteem ondersteuning bieden aan het kind / de jongere en zijn/haar omgeving. Ook voor leerkrachten en intern begeleiders biedt de cursus interessante achtergrond informatie over hoogbegaafdheid en het ondersteunen van hoogbegaafde kinderen en gezinnen.

Op deze dag leer je waar hoogbegaafde kinderen/jongeren kunnen vastlopen in hun ontwikkeling en hoe hieruit voortvloeiend gedrag op de juiste manier geïnterpreteerd kan worden. Misdiagnoses zijn een veelvoorkomend probleem binnen de hulpverlening wanneer er geen (h)erkenning is voor de hoogbegaafdheid. Door het opdoen van meer kennis over hoogbegaafden en hun zijnskenmerken kun je beter ingaan op de behoeftes van deze doelgroep.

Deze cursusdag is opgebouwd uit 3 modules;
– Hoogbegaafdheid (h)erkennen;
– De werking van het hoogbegaafde brein; 

– Hoogbegaafd gedrag geïnterpreteerd binnen het systeem.

Na deze cursusdag bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de online keuzemodules waarbij de opgedane kennis en ervaringen verder verdiept kunnen worden.

Deze keuzemodules worden momenteel verder uitgewerkt en in de toekomst verder aangevuld.

Deze dag staat gepland op maandag 25 maart 2024 van 09.00 tot 16.30 uur en kost €249,- inclusief lunch en btw.

Maximaal aantal deelnemers: 15

SKJ: Vakgroep jeugd- en gezinsprofessionals 8 punten.

Voor meer informatie over deze dag of verdere uitleg over de inhoud van de onderdelen kun je mailen met info@senzai.nl. Ook kun je je via mail opgeven waarna je een mail ontvangt met de eerstvolgende datum van de cursus.