Wie is Saskia?

Wat een moeilijke vraag vind ik dat. Wie is Saskia? Saskia is zoveel en ook zoveel niet. En waar begin ik? Bij het begin of aan het einde, of toch maar gewoon in het midden? Het is dat ik een andere aanlooproute heb dan de meesten bij Senzai. Dat brengt me dus bij het midden, zo ongeveer…

Tussen neus en lippen door:  ik zit zo’n 25 jaar in het (marketing)communicatievak, waarvan ruim 10 jaar als zelfstandig communicatieadviseur. Niet dat dat iets te maken heeft met Senzai. Integendeel. Sinds 2014 ben ik moeder van drie schatten van kinderen. Ze zorgen alle drie voor de nodige dynamiek in ons gezin. Fantastisch en een uitdaging tegelijk! Het begon met de oudste die zich al op 4-jarige leeftijd intense zorgen maakte om milieuvervuiling, dierenleed en de rol van mensen daarin. Toen volgde de middelste met zijn ongekende energie, creativiteit en sterke autonomie. Als ik al zijn zelfgemaakte spellen en creaties bewaard zou hebben, hadden we een museum kunnen vullen. Voor de jongste telg ben ik al jaren op zoek naar een ‘doosje geduld’ voor alles wat haar niet snel genoeg gaat en een ‘doosje antwoorden’ voor al haar (waarom-)vragen. Kortom, in dit verhaal schuilt de kiem voor mijn kennismaking met (ook mijn eigen) hoogbegaafdheid, maar waarvan ik me pas sinds 2019 bewust ben en wat aanleiding gaf om mij in 2021 aan te melden voor de opleiding tot RITHA-specialist (specialist hoogbegaafdheid) aan de Radboud Universiteit.

Na een stage bij Senzai, en nog in de afrondingsfase van mijn opleiding, ben ik nu ‘echt’ aan de slag in de groeps- en individuele begeleidingen. Ik vind het fantastisch als ik kan bijdragen aan het zelfinzicht en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met kenmerken van hoogbegaafdheid. Nog toffer als ik daar hun ouders en school bij kan betrekken. Want als deze kinderen iemand nodig hebben, is het hen wel!